Taiteestani

Olen valmistunut kuvataiteilijaksi muutamia vuosia sitten. Aikaisemman työurani olen tehnyt pääasiassa sisustussuunnittelijana ja muotoilijana. Monien vuosien ajan kaipasin työhöni enemmän taiteellista sisältöä ja mahdollisuutta luovempaan otteeseen. Vuonna 2008 uskaltauduin jättämään säännöllisen leipätyöni ja antamaan itselleni aikaa miettiä, millaista elämää todella haluaisin ja uskaltaisin elää.

Pohdinnan jälkeen hakeuduin Oriveden Opiston kuvataidelinjalle selvittääkseni, voisiko kuvataide tarjota uuden, mielenkiintoisen ammatin. Vuosi Orivedellä oli mahtava ja innostava kokemus ja antoi rohkeutta hakeutua vakavissani opiskelemaan alaa, jossa voin tuoda esille ajatuksiani maailmanmenosta ja omista tunteistani. Keväällä 2011 valmistuin kuva-artesaaniksi Pekka Halosen Akatemiasta Tuusulasta.

Kuvaan mielelläni luontoaiheita, mutta pohjimmiltaan taiteessani on kysymys ihmisestä. Ihmisluonto kaikkine hyvine ja pahoine puolineen on ainainen mielenkiinnon kohde. Suhteemme muihin ihmisiin, ympäröivään yhteiskuntaan, luontoon ja toisaalta ihmisen itsensä rakentamaan ympäristöön mietityttää ja askarruttaa usein. Taiteeni avulla haluankin etsiä kysymyksiä siihen, millaisia olemme ihmisinä ja mikä muovaa ajatteluamme ja käyttäytymistämme yksityisinä ihmisinä ja yhteisön jäseninä.

Arja Sundqvistin maalaus